On-farm szakmai nap 2019. EN

Az idei on-farm szakmai napunk 2019. február 18.-án rendeztük Szigetszentmiklóson a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülettel közösen. Az immár hetedik alkalommal megrendezett eseményen már 160 méhész vett részt. Az on-farm szakmai napok az idei évtől négy állandó modulból épülnek fel, melyek magukban foglalják a megelőző évek gyakorlati tapasztalatok közös kiértékelését és azok alapján a következő termelési év technológiai tervezését. Az állandó modulok a varroa atka elleni ökológiai védekezés, hatóanyag alapú beavatkozásokból származó szerterhelés csökkentése, a hatályos adó és jogszabályok követése, önmenedzsment és vállalkozás fejlesztés.
A szakmai napok elméleti anyagát a szövetkezet tagjai számára személyes coaching segít a gyakorlatban megvalósítani, valamint a csoportos gyakorlati foglakozások a projektet koordináló szövetkezet tagságában piaci alapon fenntarthatóan működő bemutató méhészetekben kerül megvalósításra. Az on-farm hálózat fő tevékenysége a közösségfejlesztés és a tudásmegosztás, amit a hálózatban résztvevő méhészetek önkéntes alapon üzemi körülmények között beállított módszer összehasonlító és módszerhatékonysági vizsgálatok gyakorlatban hasznosítható eredményei
terjesztésével ér el. A hálózat működtetése hozzájárul a kapcsolatok erősítése a mezőgazdaság, az élelmiszer- termelés és az erdőgazdálkodás, valamint a kutatás és az innováció között, egyebek mellett a környezetgazdálkodás és a környezeti teljesítmény javítása céljából mezőgazdasági ágazatban az egész életen át tartó tanulás és a szakképzés előmozdításához.

konferencia

Hagyj megjegyzést!