Kereskedőknek

Hozzáadott érték kereskedőknek

ELIT - MÉHÉSZETI SZÖVETKEZET

Előnyök

Az alábbi előnyöket élvezhetik azok a kereskedők, akik csatlakoznak az ELIT HONEY szövetkezet rendszeréhez:

01

Tiszta áru

A mintavételezést megelőzően mézek tetejéről a felúszott szennyeződéseket lefödelezzük, a hordófedelek belső oldalát tisztára töröljük. Szállítást megelőzően a hordókat lemossuk.

02

Reprezentatív előminták

A folyós és a kötött mézek esetében is a hordókat teljes mélységben mintázzuk. Mintázást követően a hordókat plombáljuk. Az előmintákat banki biztonsági tasakkal biztosítjuk, feltüntetve a méz feltételezett fajtáját, pergetés dátumát, a képviselt hordók plombaszámát, az ellenminták biztonsági tasakszámát.

03

Szigorú nyomonkövetés

A 2019-től a termelési fázisok helyszín- és idő koordinátás fotó dokumentálással történnek. A tagi mézek utólag visszakövethetőek egészen a mézeltetés megkezdéséig.

04

Idegen helyen tárolt készlet minőségbiztosítása

Kereskedő által lekötött, idegen helyen tárolt készleteit a tagok szerződésben előírt paraméterek szerint tárolják (pl. max. hőmérséklet).

05

Részletfizetés a készletre vételt követően négy egyenlő részben negyedéves részletekben

  1. első részlet: 8. napon
  2. második részlet: 90. napon
  3. harmadik részlet: 180. napon
  4. negyedik részlet: 270. napon

06

Telephelyre szállítás

Vevővel egyeztetett ütemezés szerint vevő telephelyére szállítjuk a mézet

07

Választható kiszerelés és feldolgozottsági szint:

  • eredeti termelői állapotú méz műanyag csere hordóban
  • eredeti termelői állapotú méz lemez hordóban
  • homogenizált ultraszűrt állapotú méz lemez hordóban

segítsd munkánkat

Kérdőív kereskedőkhöz

Szöveg, hogy ezt a kérdőívet miért jó kitölteni… 

Amiért csatlakoztak hozzánk...

Harminc éve dolgozok azon, kezdetben bio minősítés nélkül, ma már bio minősítéssel, hogy mindig olyan mézet tegyek a hordóba vagy üvegbe, amit kezdetben gyermekeim és remélem minél hamarabb unokáim asztalára tehetek. Ezt a törekvésemet eddig senki a családom kívül nem értékelte. Mosolygáson és vállveregetésen kívül többletet nem kaptam a gyengébb minőségű mézeket termelő méhészekhez képest. Az on-farmos rendezvényeken találkozhattam azzal a fiatal gárdával, akikben láttam a potenciális lehetőséget arra, hogy a saját elveim és gondolkodásmódomnak megfelelő méztermelést valósítanak meg. Ezért mindent megetettem annak érdekében hogy eddigi tapasztalataimmal és tudásommal segítsem őket. Ez az a fiatal csapat, akik lendülettel tudással, elszántsággal rendelkeznek ahhoz, hogy jelen korunk technikai és technológiai eszközeit felhasználva megfelelő szakmai ismeret birtokában termékeinket hatékonyan megfelelő nyereséggel értékesítsék. Mindig is a közösségi erő híve voltam, ezért alakítottam lakóhelyemen méhész egyesületet és ezért léptem be valamikor a koroknai jános szövetkezetébe (Polgár) majd az ökomelli szövetkezethez, melynek jelenleg is tagja vagyok.

Dohos László
Dohos László

méhész szakmérnök, bioméhész