Kereskedőknek

Hozzáadott érték kereskedőknek

ELIT - MÉHÉSZETI SZÖVETKEZET

Előnyök

Az alábbi előnyöket élvezhetik azok a kereskedők, akik csatlakoznak az ELIT HONEY szövetkezet rendszeréhez:

01

Tiszta áru

A mintavételezést megelőzően mézek tetejéről a felúszott szennyeződéseket lefödelezzük, a hordófedelek belső oldalát tisztára töröljük. Szállítást megelőzően a hordókat lemossuk.

02

Reprezentatív előminták

A folyós és a kötött mézek esetében is a hordókat teljes mélységben mintázzuk. Mintázást követően a hordókat plombáljuk. Az előmintákat banki biztonsági tasakkal biztosítjuk, feltüntetve a méz feltételezett fajtáját, pergetés dátumát, a képviselt hordók plombaszámát, az ellenminták biztonsági tasakszámát.

03

Szigorú nyomonkövetés

A 2019-től a termelési fázisok helyszín- és idő koordinátás fotó dokumentálással történnek. A tagi mézek utólag visszakövethetőek egészen a mézeltetés megkezdéséig.

04

Idegen helyen tárolt készlet minőségbiztosítása

Kereskedő által lekötött, idegen helyen tárolt készleteit a tagok szerződésben előírt paraméterek szerint tárolják (pl. max. hőmérséklet).

05

Részletfizetés a készletre vételt követően négy egyenlő részben negyedéves részletekben

  1. első részlet: 8. napon
  2. második részlet: 90. napon
  3. harmadik részlet: 180. napon
  4. negyedik részlet: 270. napon

06

Telephelyre szállítás

Vevővel egyeztetett ütemezés szerint vevő telephelyére szállítjuk a mézet

07

Választható kiszerelés és feldolgozottsági szint:

  • eredeti termelői állapotú méz műanyag csere hordóban
  • eredeti termelői állapotú méz lemez hordóban
  • homogenizált ultraszűrt állapotú méz lemez hordóban

minőségi terméket értékesít?

Mi megtermeljük az alapanyagot

Engedje meg, hogy megismerjük az igényeit!

Amiért csatlakoztak hozzánk...

Harminc éve dolgozok azon, kezdetben bio minősítés nélkül, ma már bio minősítéssel, hogy mindig olyan mézet tegyek a hordóba vagy üvegbe, amit kezdetben gyermekeim és remélem minél hamarabb unokáim asztalára tehetek. Ezt a törekvésemet eddig senki a családom kívül nem értékelte. Mosolygáson és vállveregetésen kívül többletet nem kaptam a gyengébb minőségű mézeket termelő méhészekhez képest. Az on-farmos rendezvényeken találkozhattam azzal a fiatal gárdával, akikben láttam a potenciális lehetőséget arra, hogy a saját elveim és gondolkodásmódomnak megfelelő méztermelést valósítanak meg. Ezért mindent megetettem annak érdekében hogy eddigi tapasztalataimmal és tudásommal segítsem őket. Ez az a fiatal csapat, akik lendülettel tudással, elszántsággal rendelkeznek ahhoz, hogy jelen korunk technikai és technológiai eszközeit felhasználva megfelelő szakmai ismeret birtokában termékeinket hatékonyan megfelelő nyereséggel értékesítsék. Mindig is a közösségi erő híve voltam, ezért alakítottam lakóhelyemen méhész egyesületet és ezért léptem be valamikor a koroknai jános szövetkezetébe (Polgár) majd az ökomelli szövetkezethez, melynek jelenleg is tagja vagyok.

Dohos László
Dohos László

méhész szakmérnök, bioméhész